maanantai 13. tammikuuta 2014

Schleusentor Shrek "Reiska" arkipäivän virikettä

Reiskan kera olemme päättäneet; että kun ja koska  se on elämänsä viimeiset 6 vuotta seurannut ohjaajan vasemmalla puolella, niin on näin eläkepäivien kunniaksi on tehtävä asioihin radikaaleja muutoksia. Koiraahan tämä homma huvitti suunnattomasti, ja tarkoitushan oikeasti oli pitää hauskaa ja murtaa vanhoja kaavoja eli sellaista aivoriihtä, kummallekkin.

Koiranohjaajan  ja sen rinnallakulkijan (koira siis)  mielestä tässähän se on se esimmäinen väännön paikka..
koiran näkökulmasta nimittäin seuraaminen tapahtuu aina oikealla puolen.. sinnehän se koiranohjaaja eli koiran näkökulmasta seuraaja on asettunut..

Ihmisen näkökulmasta seuraaminenhan tapahtuu aina vasemmalta puolen .. sinnehän se seuraaja (koira) on sijoitettu..

Anyway kummin vain.. mutta muutimme ja hankaloitimme kummankin näkökulmaa.. sitä tuskin kumpi on seuraaja.. ainakaan reiskan mielestä... mihinkään muuttamatta..
Mutta sovimme että nimitämme tätä seuraamista : peilikuvaseuraamiseksi.. jolloin se ensimmäisen asteen vääntö.. seurataanko oikealla vai vasemmalla.. jäi vääntämättä ja päästiin edes kokeilemaan..
Siis mursimme kaavaa:).. ja näin koiranohjaajana huomautan että meidän ihmmisten näkökulmasta koira seuraa vasemmalla puolen... johan se niin kirjoitetaan siinä koirankouluttaja pää kirjassa.. eli sääntökirjassa... turha siihen on koirien alkaa vääntämään yhtään mitään..
Vaan sanoisin.. että itselleni taisi olla monta kertaa vaikeampaa ottaa se koira siihen "väärälle puolen" ..  omat aivolohkot ei meinanneet millään ymmärtää, että siellä se nyt on.. Yhdyn Reiskatyttösen sanoihin.. eikun kokeilemaan ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti